قطعات جاروبرقی و سلامت آنها نقش مهمی در کارکرد درست دستگاه جاروبرقی دارد و استفاده از قطعات اصل در این موضوع تاثیر گذار است. هر کدام از لوازم جانبی جاروبرقی عمر مفید مشخصی دارند و ممکن است تعدادی از قطعات چندین سال و تعدادی از آنهال تنها چند ماه دوام داشته باشند. از این رو تعویض به موقع قطعات جاروبرقی در عملکرد آن موثر بوده و بهتر است قبل از آسیب به سایر بخشها قطعه مورد تعویض را جابهجا کرد.
در این مقاله از سایت رتروپارت انواع قطعات جاروبرقی را معرفی کرده و کارکرد هر کدام را بیان خواهیم کرد. شناخت لوازم جانبی جاروبرقی به استفاده بهتر از این دستگاه برقی کمک کرده و شما را از خدمات تعمیرکارهای لوازم برقی بی نیاز خواهد کرد.
همانطور که گفتیم شناخت کارکرد هر یک از قطعات جاروبرقی به شما کمک میکند در صورت بروز هر گونه مشکل در کارکرد دستگاه خودتان به راحتی منبع مشکل را پیدا کرده و اقدام به رفع آن کنید. هر یک از قطعات جاروبرقی در کنار هم همانند یک ماشین وظلیف خاصی را انجام میدهند و در صورت خرابی یک قطعه ممکن است قطعات دیگر هر دچار مشکل شوند.
برای آشنایی بیشتر با لوازم جانبی جاروبرقی در این مقاله به معرفی قطعات زیر می پردازیم:
کیسه و یا پاکت جاروبرقی مهمترین قطعه در بین تمامی لوازم جانبی جاروبرقی است. کیسه جاروبرقی محل جمع شدن تمامی گرد و خاک و زبالههای ریز و درشتی است که با دسته جاروبرقی از محیط زدودهایم و در حال حاظر در این محفظه کوچک در داخل جارو جمع شدهاند. کیسه جاروبرقی نقش مهمی در کارکرد جارو ایفا میکند و از این رو خرید کیسه جاروبرقی اصل و مطمئن اهیت بسیاری دارد.
کیسه جاروبرقی در دو نوع دائمی و یکبار مصرف تولید میشود که میتوان هر کدام را بر اساس دستگاه جاروبرقی خود خریداری و استفاده کرد. پاکت جاروبرقی در هر بار استفاده بایستی تعویض و یا خالی شود و در صورت عدم انجام این کار موتور جارو با مشکل روبرو شده و از مکش دستگاه کاسته خواهد شد.
موتور بخش اصلی و قلب هدایت کننده دستگاه جاروبرقی است. در بین تمامی لوازم جانبی جاروبرقی، موتور بیشترین اهیمت را داشته و در صورت خرابی ممکن است دستگاه را بلا استفاده کند. موتور نیروی محرکهی کل قطعات را تامین کرده و عملکرد آن در جارو است که موجب مکش در آن میشود.
اگر چه تعمیر موتور جاروبرقی امکان پذیر است اما در صورتن سوختن و یا از بین رفتن موتور، کارایی کل دستگاه از بین رفته و میتوان گفت جاروبرقی بدون موتور هیچ قابلیت دیگری ندارد. محل قرارگیری موتور درون قاب یا بدنه جارو و در داخل یک محفظه است. همچنین برد الکتریکی جارو در نزدیکی محفظه موتور قرار داشته و بعد از باز کردن اتصالات قاب یا بدنه جاروبرقی و برداشتن برد الکتریکی، میتوان موتور را مشاهده کرد.
عوامل مختلفی ممکن است باعث آسیب به موتور شود؛ برخورد مستقیم آب با موتور، تمیز کردن آب روی زمین با جاروبرقی، استفاده غیر اصولی و بیش از اندازه از جاروبرقی که داغی موتور را به همراه خواهد داشت؛ از جمله موارد مهم و آسیب زننده به جاروبرقی است.
قطعه عملکردی جاروبرقی که به شما در جمع آوری گرد و خاک و کثیفی با استفاده از جاروبرقی کمک میکند؛ دسته جاروبرقی است. در بین تمامی قطعات جاروبرقی، دسته آن ارتباط مستقیم با کاربر داشته و بروز هر گونه مشکل در آن موجب کم شدن کارایی جارو خواهد شد.
دسته و لوله جاروبرقی نقش رابط را بین قطعات مختلف جاروبرقی داشته و بروز مشکل در آن موجب از بین رفتن این ارتباط خواهد شد. خرطومی و یا همان لوله جاروبرقی و لوله تلسکوپی دو قطعه مهم در دسته جاروبرقی است که به صورت سری به هم وصل شده و این ارتباط را با موتور جاروبرقی تشکیل میدهند.
ترموستات نقش محافظت کننده از موتور را در بین سایر قطعات جاروبرقی بر عهده دارد. این قطعه کوچک در زمانی که موتور در اثر کار کردن غیراستاندارد و بیش از اندازه گرم شده باشد؛ فرمانی مبنی بر قطع شدن کارکرد موتور را صادر کرده و در نهایت دستگاه را خاموش خواهد کرد. اگر در زمان استفاده از جاروبرقی بویی مشابه به سوختگی به مشامتان رسید نشان از این دارد کعه ترموستات دچار مشکل و یا به صورت کلی خراب شده است.
اهمیت فیلتر جاروبرقی نه به اندازه سایر لوازم جانبی جارو اما وجود آن برای کارکرد بهتر دستگاه لازم است. این قطعه در گذشته در کمتر دستگاه جاروبرقی وجود داشته اما عملکرد موثر آن باعث شده تا از فیلتر جزوی همیشگی از مجموعه قطعات جاروبرقی باشد. وظیفه فیلتر در جارو در واقع همانند یک یک سد در مقابل نفوذ ذرات و مواد ریز به قسمتهای اصلی جاروبرقی بوده و در دو نوع داخلی و خارجی وجود دارند.
فیلتر داخلی در داخل محفظه دستگاه و پشت کیسه قرار گرفته و از ورود ذرات به داخل جارو جلوگیری کرده و فیلتر خارجی از جنس هپا بوده و از پخش ذرات ریز در هوای منزل جلوگیری میکند. فیلتر بهتر است در فواصل منظم تمیز و یا تعویض شود که این موضوع نیز به قابلیت تمیز شدن و یا نشدن فیلتر بستگی دارد.
سیم جمع کن قطعهای با عمر طولانی در دستگاه جاروبرقی است و تا زمانی که دچار مشکل نشود نیازی به تعویض آن وجود ندارد. سیم جمع کن جاروبرقی متشکل از اهرم ترمز، قسمت متحرک، قرقره، سیم، پریز و … است. این قطعه اغلب به صورت یک دکمه بر روی قسمت اصلی جارو تعبیه شده که با فشردن آن سیم جارو در محفظه مخصوص خود جمع خواهد شد.
برای خراب نشدن سیم جمع کن جارو بهتر است سیم را در هنگام در آوردن با فشار به بیرون نکشیده تا فشاری بر روی سیم و محفظه نگهداری آن وارد نشود.
کالکتور بخشی از موتور جاروبرقی است که نقش مهمی در انتقال نیرو و انرژی به موتور را بر عهده دارد. خرابی کالکتور موجب خرابی موتور خواهد شد و از طرفی خرابی زغال موتور نیز میتواند موجب خرابی کالکتور شود. دیگر عواملی که موجب خرابی کالکتور میسوند شامل، معیوب شدن آرمیچر، نوسان داشتن جریان ورودی، کوتاه شدن زغالها و وارد شدن فشار زیاد به موتور است.
زغال جزو قطعات جاروبرقی است که نقش رسانا دارد و در جهت منتقل کردن انرژی به کلکتور کار میکنند. زغال از جنس کربن بوده و در طول زمان از میزان آن کم شده و پس از مدتی استفاده بایستی از زغال جدید استفاده کرد. کوتاه شدن زغالها میتواند موجب ایجاد جرقه در موتور جاروبرقی شود؛ از این رو زمان تعویض زغال اهمیت بسیار دارد.
بروز جرقه در جارو به کالکتور آسیب وارد کرده و خرابی کالکتور نیز در نهایت موجب بروز مشکل در متور خواهد شد. در انتخاب نوع زغال هم باید دقت زیادی داشته باشید؛ زیرا که زغال بیکیفیت هم باعث ایجاد جرقه و آسیبهای دیگر میشود. برای خرید زغال جاروبرقی اصل میتوانید از خدمات فروش سایت رتروپارت استفاده کنید تا بهترین لوازم جانبی جاروبرقی را برای دستگاه خود استفاده کنید.
از پرفروش ترین لوازم جانبی جاروبرقی میتوان به برس جاروبرقی یا روپایی اشاره کرد. برس جاروبرقی انواع مختلفی داشته اما نوع مستطیلی آن پرکاربردترین است. این قطعه در انواع دیگری مانند برس مثلثی، برس هایی برای پاک کردن زمین یا گوشه گیر، برس مخصوص تمیز کردن مبل، برس مخصوی تمیز کردن پرده، برس توربوی فرش، برس مخصوص درزها و برس گردگیری تولید میشود.
برای خرید برس جاروبرقی میتوان انواع آن را به دو دسته برس معمولی برای نظافت سطح زمین و برس سری مخصوص مبل و صندلی و ابزاری برای پاک کردن شکاف های باریک. تقسیم کرد. برای نگهداری هر چه بهتر از برس جاروبرقی به منظور افزایش عمر کارکرد آن میتوان از راه حل هایی مانند شست وشی مداوم برس نیازمند هستید. تمیز کردن برس کار مکش و جذب گرد و خاک را راحت تر کرده و مانع از عبور ذرات به داخل کیسه جاروبرقی نمیشود.
یکی دیگر از قطعات جاروبرقی که به معماری ساخت جاروهای جدید اضافه شده است، برد الکتریکی جاروبرقی است. این برد با هدف افزایش سطح کیفی و کاهش انرژی مصرفی لوازم خانگی در جارو قرار داده شده و کارکد مشابه با سیستم عصبی انسان دارد. از وظایف کلی این برد میتوان به کنترل سرعت جارو، کنترل میزان قدرت مکش، دریافت دستورات از ورودی جاروبرقی، کنترل ولتاژ ورودی به جاروبرقی، نمایش اطلاعاتی از وضعیت جاروبرقی بر روی نمایشگر و کنترل سلامت جاروبرقی توسط سنسور های محافظتی اشاره کرد.
خرابی برد الکتریکی در جاروبرقیهای جدید میتواند از روشن شدن دستگاه جلوگیری کرده و یا باعث بروز مشکلاتی از قبیل عدم کارکرد کلید تنظیم سرعت، نمایشگر جارو و قدرت مکش جارو شود.
بدنه نیز بخش پوشاننده سیستم جاروبرقی است که به انواع ظاهر دستگاه نیز شناخته میشود. ممکن است بر اثر ضربات ناگهانی و یا افتادن بدنه جارو که عدتا از جنس پلاستیک است، شکسته شده و یا کارایی خود را از دست دهد که در این صورت بایستی با محفظه جدید تعویض شود.